გურამ ბაღდოშვილის რჩეული 10 ქართული კერძი

საქართველო, თბილისი - 13:31 | 22.08.2018 ნანახია: 12446

ქართული სამზარეულოს მრავალფეროვნების გამო, ხშირად ჭირს არჩევანის გაკეთება რა შევთავაზოთ ტურისტებს. ჟურნალი „ლაბორატორია“ შეფმზარეულ გურამ ბაღდოშვილის დაუკავშირდა და ათი ქართული კერძის დასახლება ვთხოვეთ, რომელიც ტურისტს აუცილებლად  უნდა შევთავაზოთ.

რაც უნდა მიირთვათ საქართველოში და არავითარ შემთხევაში არ უნდა გამოტოვოთ, ეს არის ყველაზე მსუბუქი, კიტრი და პომიდვრის სალათი, ქართული ღვინის ძმრით და კახური ზეთით. თუ ამ სალათს არ აქვს კახური ზეთი ეს არ არის ის, რაც უნდა მიირთვათ. ეს არის ძალიან ბანალური კერძი. თუ სურვილი გაქვს, რომ ბანალურ კერძს სული ჩაბერო ეს არის სწორედ ის კახური ზეთი და კახური ღვინის ძმარი, რითიც თავს ვიწონებთ ქართველები;

კიტრი და პომიდვრის სალათს საოცრად უხდება ხაჭაპური, იმერული;

Image result for georgian food

აუცილებლია პროტეინი და ეს არის, მწვადი. მწვადი ღორისა და ბატკნის უკეთესია, ვიდრე ხბოსი;

Image result for 12-inch stainless steel barbecue skewers, x-chef shish kebab kabob grilling bbq stick skewers set of 12

სადაც მწვადი და თონის პურია, აუცილებლია გუდის ყველი;

Image result for gudis kveli

ხინკალი;

Image result for one khinkali

ფხალეულის ტაბლა და კონკრეტულად გამოვყოფდი ბადრიჯანს ნიგვზით, რომელიც ქართული სამზარეულოს მარგალიტად ითვლება და აუცილებლად უნდა დააგემოვნოს აქ ჩამოსულმა სტუმარმა;

Image result for piatti georgiani

ბატკნის ჩაქაფული და ჩანახი;

Image result for Chakapuli

ნიგვზის ხარჩო ღომთან;

Image result

ელარჯი;

Image result for მეგრული სუფრა

აუცილებლად წინა დღის ნაბახუსევი უნდა იყოთ იმისათვის, რომ ხაში მიირთვათ, „გულოს აბანოების“ შემდეგ;

გურამ ბაღდოშვილი: კეთილი იყოს თქვენი მობრძანება საქართველოში. შეიგრძენით ქართული არომატები და ჩვენი გრძნობები ქართული არომატების მიმართ. არავითარ შემთხევაში ჩამოთვლილი კერძები არ მიირთვათ ერთ დღეს.




არქივი

მოგვძებნე Facebook-ზე